Archive for aprill, 2015

Kaitstud: Killud toovad õnne

Esmaspäev, aprill 27th, 2015

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool:

Kaitstud: Aiapuhkus

Pühapäev, aprill 26th, 2015

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool:

Kaitstud: Tuul viib viimse aru peast

Reede, aprill 24th, 2015

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool:

Kaitstud: Sinililled on tagasi

Esmaspäev, aprill 20th, 2015

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool:

Rullbiskviit ja kalahakklihavorm

Esmaspäev, aprill 20th, 2015

Meil on täna eriti pidulik esmaspäev, sest laps tegi viimase autoeksami ja sai kätte oma B-kategooria juhiload. Nüüd võib ta järgmised kaks aastat ema või isa kõrval vahtralehtede all roolis olla, kuni 18 saab ja üksi sõitma hakkab. Muude inimeste kõrval võib ta roolis olla siis, kui lapsevanemad volituse kirjutavad.

Selle tähtsa päeva puhul tegin kolm head sööki, millest kahte laps ei söö (ega ei lootnudki, sellepärast ostsin talle ettenägelikult tüki sülti). Meisterdasin kalahakklihavormi ja lillkapsapüreed ja pidulikuks puhuks maasikate ja vahukoorega rullbiskviiti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Kalahakklihavorm on tehtud Vetteli forellihakklihast, mida ostsime Muhu kalapoest. Hea odav kraam ja maitseb värske ja mõnus, oluliselt parem kui suurtest ketipoodidest ostetud lõhehakklihad. Kalahakklihaga saab teha igasugu häid asju, suppi näiteks ja kotlette. Ma täna ka hakkasin omast arust kotlette tegema, aga tainast tehes otsustasin ümber, sest ei viitsinud pliidi ääres passida, ja keerasin kokku hoopis hakklihavormi.

Forellihakklihavorm:

1 kg forellihakkliha
3 muna
2 spl pofiberit
2 hakitud sibulat
soola ja pipart maitse järgi
peale riivimiseks juustu

Keerasin kõik kraami kokku, valasin klaasvormi, peale riivisin juustu hea paksu kihi ja küpsetasin 230 kraadiga 30 minutit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Mu meelest tuli see vorm täna eriti hea välja, pofiber vist natuke isegi kergitas seda, sest kenasti läks puhevaks.

Lillkapsapüreed teeme nii, et keedame jupitatud lillkapsa soolaga maitsestatud vees pehmeks, valame vee ära, tambime lillkapsa katki nagu teeks tavalist kartuliputru, võitükke ja hakitud sibulat paneme maitseks. Laps on meil eriline lillkapsapõlgur, temale ei hakanud seda pakkumagi, aga ise sõime hea isuga.

Rullbiskviiti tegin umbes samamoodi nagu eelmiselgi korral, et 6 muna, 0,5 dl kookosjahu, 0,5 dl erütritooli ja 2 spl fiberhuski, aga lisasin taignale 1,5 spl toorkakaod. Küpses 175 kraadi juures 17 minutit. Mulle imponeerib šokolaadine maitse rohkem kui kookosjahu maitse, toorkakaoga oli hea kookos ära peita. Mul mandli- ja kookosjahuga on see teema, et kui ainult nendega küpsetan, siis kuidagi väga ühtmoodi maitsevad kõik asjad ja see mekk on mind ammu ära tüüdanud.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Maasikad tagurpidi keeratud biskviidil, nagu tapeet või midagi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Selline väga sile rull jäi, meenutas kokku rullides jõupaberit, höhö.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Rulli sees on vahukoor ja maasikad. Imestan, kui mugav seda rullbiskviiti väänata on, täiega sitke ja mittemurduv leidus, peaaegu mittebiskviit. Mõtlen järgmine kord torti teha umbes sama retsepti järgi, ühest kogusest saab täpselt kaks taignakihti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Mehed ühe tükiga ei piirdunud. Järelikult tuli hea välja 🙂

Täna tehtud söögid on me kahe päeva noos. Homme on trennipäev ja süüa ei tee siin majas keegi.

Kookoskommid

Pühapäev, aprill 19th, 2015

Olen ammu tahtnud osta üht silikoonist kommivormi, aga kõik on olnud väga pisikesed ja kallid, no pole raatsind. Sel nädalal leidsin Koduekstrast suure kommivormi ainult kuue euroga, lausa 30 kommi saab selles korraga teha. Muidugi ostsin vormi ära ja pidin kohe ka sinna sisse midagi mätsima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 200 g kookoshelbeid, 50 g kookosrasva, 250 ml kookoskoort (üks Blue Dragoni pakk) ja natuke erütritooli, et magusam saaks. Sellest plöginast, mis kommivormi ei mahtunud, tegin šokolaadikommid, lisasin paar spl toorkakaod. Magustaja võib muidu üldse ära jätta, aga kakaoga variandile peaks ikkagi panema, sest need niigi päris mõru maitsega on. Et kookoshelbed vähe peenemaks saada, vuristasin kommimassi köögikombainis päris pikalt lõiketeraga. Tainas jäi täiega paks, teelusikate abiga toppisin seda vormi. Šokolaadikalad on tehtud jääkuubikuvormis, kust neid oli vähe raske kätte saada, mõni läks katki ka.

Valged kookoskommid võiks tegelt kasta sulašokolaadi sisse, siis jääks niuksed bounty moodi asjandused, aga kõlbavad niisama ka. Minu poistele igatahes maitseb väga.

Komme oleks mugavam teha, kui kookosrasva rohkem panna ja see enne taignaks tegemist ära sulatada. Vedelamat massi on lihtsam vormi panna. Ükspäev proovin.

Kaitstud: Karv läigib

Reede, aprill 17th, 2015

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool:

Kaitstud: Tere, talv!

Kolmapäev, aprill 15th, 2015

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool:

Kaitstud: Päevitasime

Esmaspäev, aprill 13th, 2015

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool:

Kaitstud: Suhkrurünnak

Pühapäev, aprill 12th, 2015

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool: