Archive for oktoober, 2015

Õunaroosid

Laupäev, oktoober 31st, 2015

Proovisin õunaroose teha. Õpetuse võtsin internetiavarustest ja leiutasin oma taigna. Kuna lehttainast kookosjahust teha ei saa, polnud võimalik isegi paberite vahel roose kokku rullida. Algul ikka üritasin, aga need läksid üsna metsa, sellepärast surusin lihtsalt taigna muhvinivormi ja täitsin keskelt õunaviiludega ära. Täitsa mõnusad tulid ja seisavad isegi kuigivõrd koos siukse muretaignaga.

Tainas on selline:

2 muna
2 dl kookosjahu
1 spl erütritooli
50 g võid
2 spl hapukoort
0,5 tl soodat
näpuotsaga vanilli
kaneeli õunte peale sipsutamiseks

Sulatasin või ja keerasin kõik ained lihtsalt lusikaga kokku. Õunaviiludega tegin nagu õpetuses oli, et sidrunimahla peale ja mikroahjus kergelt pehmeks. Küpsetasin 180 kraadiga 25 minutit.

DSC_0092 Enne ahju panemist

DSC_0095 Valmis.

DSC_0104 Täitsa ilusad mu meelest, söödavad nagunii 🙂

Kaitstud: Mul vist läheb jamaks

Reede, oktoober 30th, 2015

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool:

Kaitstud: Elusam tunne

Esmaspäev, oktoober 26th, 2015

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool:

Kaitstud: Meil on siin selline

Laupäev, oktoober 17th, 2015

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool:

Kaitstud: Lebo ja kaunidusõhtu

Pühapäev, oktoober 11th, 2015

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool:

Toorjuustuga kirsikook

Laupäev, oktoober 10th, 2015

Mulle meeldib marjakookide sees või lisandiks Philadelphia toorjuust, sellepärast võtsin täna katsetada, kas saab kogu värgi kohe ahjus valmis miksida. Saab ikka.

TOORJUUSTUGA KIRSIKOOK

Põhi:

2 muna
100 g võid
100 g kookosjahu

Sulata või, klopi munad lahti ja sega tainas kokku. Suru tainas klaasvormi põhja ühtlaseks kihiks ja küpseta 180 kraadiga 10 minutit.

Täidis:

400 g külmutatud kirsse
1 x 200 g pakk Philadelphia toorjuustu
2 tl Bakery+ magustajat või miskit muud
1 muna
100 g võid

Laota kirsid vormi (ei pea enne üles sulatama). Sega kokku sulatatud või, magustaja, muna ja toorjuust ja laota ühtlaselt kirsside peale.

Purukate:

100 g võid (teinekord panen rohkem, justkui liiga kuiv jäi)
100 g kookosjahu
1 tl Bakery+ magustajat
1 tl kaneeli

Sulata või ja sega kõik ained kokku purutaignaks. Laota taignapuru ühtlaselt koogile ja pane kook ahju küpsema. Küpseb 180 kraadiga 20-25 minutit.

DSC_0005 Põhja taigen jäi kena kollane.

DSC_0011 Põhi enne ahju panemist.

DSC_0015 Toorjuustusegu kirsside peale.

DSC_0022 Valmis.

DSC_0025 Kook võiks natuke jahtuda enne kui lõikama hakkad, muidu toorjuust voolab seest välja.

Kui kasutada seda kookosjahu, mida eile Selverist ostsin, on terves vormitäies koogis süsivesikuid 167 grammi. Kui võtta teine jahu, see Konsumist ostetu, milles on ainult 6,4 g süsivesikuid sajas, siis on terves koogis süsikaid kokku 72 grammi. Süüa sünnivad mõlemad 🙂

Kaitstud: Maksasõltlase üksildane õhtu

Reede, oktoober 9th, 2015

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool:

Peaaegu pähklikook

Teisipäev, oktoober 6th, 2015

Küpsetan iga nädal paar purukooki ja muudkui muudan retsepti, et oleks huvitavam. Vahepeal tegin pohladega mandlikooki nii, et lisasin taignasse hea sortsu mõrumandliessentsi. Pohlakoogile peab magustajat rohkem panema, sest marjad on mõrud ja mandliessentsiga tuli kook eriti mõnus välja. Pohli meil õnneks jagub, metsmaasikaid ja mustikaid ei raatsi enam hästi iga päev nosida, hakkavad otsa saama.

Eile uhasin taignasse 2 dl kõrvitsaseemneid, kookosjahu panin rohkem kui retseptis ja mandlijahu vähem, võid panin ka peaaegu terve paki jagu. Väga mõnus pähkline kook sai.

DSC_0017 Kõrvitsaseemned paisuvad küpsetades õhulisemaks ja maitsevad koogi sees nagu pähklid.

DSC_0023 Seekord kirssidega. Mõnus krõmps kook.

Kaitstud: Kirjutan – ei kirjuta

Pühapäev, oktoober 4th, 2015

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool: