Mulle meeldib marjakookide sees või lisandiks Philadelphia toorjuust, sellepärast võtsin täna katsetada, kas saab kogu värgi kohe ahjus valmis miksida. Saab ikka.
TOORJUUSTUGA KIRSIKOOK
Põhi:
2 muna
100 g võid
100 g kookosjahu
Sulata või, klopi munad lahti ja sega tainas kokku. Suru tainas klaasvormi põhja ühtlaseks kihiks ja küpseta 180 kraadiga 10 minutit.
Täidis:
400 g külmutatud kirsse
1 x 200 g pakk Philadelphia toorjuustu
2 tl Bakery+ magustajat või miskit muud
1 muna
100 g võid
Laota kirsid vormi (ei pea enne üles sulatama). Sega kokku sulatatud või, magustaja, muna ja toorjuust ja laota ühtlaselt kirsside peale.
Purukate:
100 g võid (teinekord panen rohkem, justkui liiga kuiv jäi)
100 g kookosjahu
1 tl Bakery+ magustajat
1 tl kaneeli
Sulata või ja sega kõik ained kokku purutaignaks. Laota taignapuru ühtlaselt koogile ja pane kook ahju küpsema. Küpseb 180 kraadiga 20-25 minutit.
Põhja taigen jäi kena kollane.
Toorjuustusegu kirsside peale.
Kook võiks natuke jahtuda enne kui lõikama hakkad, muidu toorjuust voolab seest välja.
Kui kasutada seda kookosjahu, mida eile Selverist ostsin, on terves vormitäies koogis süsivesikuid 167 grammi. Kui võtta teine jahu, see Konsumist ostetu, milles on ainult 6,4 g süsivesikuid sajas, siis on terves koogis süsikaid kokku 72 grammi. Süüa sünnivad mõlemad 🙂