Archive for jaanuar, 2016

Kaitstud: Jaanuari ots

Pühapäev, jaanuar 31st, 2016

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool:

Lihtne rukkileib

Laupäev, jaanuar 30th, 2016

DSC_0386

60 g rukkilinnasejahu
30 g pofiberit
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl pansoola
100 g võid
5 muna
seemneid toreduse pärast
Kui soovid magusat leiba, siis lisa steviat või erütritooli.

Sulata või, sega kuivad ained omavahel ja vahusta munad. Keera kõik kokku, lase taignal 5-10 minutit seista ja küpseta 180 kraadiga 30 minutit.

Päts leiba kaalub umbes 400 grammi, sellest saab umbkaudu 15 viilu ja ühes viilus leivas on süsivesikuid nats alla 3,3 grammi, seda on 4 – 5 korda vähem kui tavalises mustas leivas, mille ostad poest.

Üks väga maitsev sai

Kolmapäev, jaanuar 27th, 2016

DSC_0368

150 g võid
6 muna
1 dl mandlijahu
1,5 dl pofiberit
2 spl psülliumit
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl pansoola
kaunistuseks seesamiseemneid

Või sulatada, munad vahustada, kuivad ained segada omavahel ja siis keerata kõik kokku. Taignal peab laskma natuke aega seista, et pakseneks, aga see jääb siiski üsna vedel, saab mugavasti vormi valada. Küpseb 180 kraadiga 45 minutit.

DSC_0372 Sai jääb mõnusalt õhuline ja vetruv ja parajalt tihe, mistap ei pudene lõigates laiali ega midagi. Nagu päris, aga süsivesikuid on terve pätsi peale kokku ainult 10 grammi ringis. Kilokaloreid ei arvestanud, neid on siin hulgi, aga keda see üldse huvitab, eks ole 🙂

DSC_0375 Maitseb hirmus hea tükikese päikesekuivatatud tomatitega võiga, mida Saaremaa piimatööstus produtseerib.

Tegelikult hakkasin kardemonisaia küpsetama, aga unustasin kardemoni ära. Kardemonisaia saab nii, et tuleb 0,5 tl purustatud kardemoni taignasse segada ja see sai kõlbab ka väga hästi tolle erilise maitsega võiga süüa, ma siin juba mitu päeva katsetan uuemaid saiaretsepte.

Kaitstud: Pikk nädalalõpp

Laupäev, jaanuar 23rd, 2016

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool:

Kaitstud: Allveekabe tehtud jälle

Esmaspäev, jaanuar 18th, 2016

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool:

Kaitstud: Elusam tunne

Neljapäev, jaanuar 14th, 2016

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool:

Kaitstud: A nagu anatoomia

Esmaspäev, jaanuar 4th, 2016

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool: