Archive for veebruar, 2016
Kaitstud: Ainult koolitükid
Laupäev, veebruar 20th, 2016Päris oma domeen
Pühapäev, veebruar 14th, 2016Tegin täna teoks ühe oma ammuse plaani. Ull abistas muidugi, ega ilma temata ma siin ühtegi asja tehtud ei saa ju 🙂 Mul on nüüd täitsa oma domeen, isiklik toidu ja tervise leht, mis on abseluutselt avalik: www.diabeetik.ee. Kolin sinna tasapisi kõik oma retseptid, lugemissoovitused ja tervisejutud.
Tegelikult oli mul kavas see leht teha alles suvel, kui saabub koolivaheaeg, sest talvisel ajal on sebimist niigi palju. Aga kes passima jääb, see parimad domeenid maha magab, sellepärast panin asja vaikselt tiksuma. Mul peab ju olema mingi mõjuv argument, mille jaoks mul neid teadmisi tasuta saada on vaja, mida ülikool annab. Nad ei võta mind sinna vastu ka järgmisel sügisel mitte, kui ma midagi kasulikku ei tee, et oma eksistentsi seal õigustada 🙂
Kaitstud: Gripp
Kolmapäev, veebruar 10th, 2016Kaitstud: Provintsi tuuled
Laupäev, veebruar 6th, 2016Trikid lillkapsariisiga
Kolmapäev, veebruar 3rd, 2016Lillkapsariis on meil tavaliselt suvine toit, siis teeme sellega igasugu salateid. Täna oli mul isu kukeseente järele, tegin neist majoneesi, natukese hapukoore, rohelise sibula ja küüslauguga paksu kastme (mis näeb välja ka rohkem salati moodi). Kukeseeni praen alati võiga, siis on maailmahead. Lasin lillkapsaõisikud köögikombainis peeneteraliseks ja oligi mul selline õhtusöök, et lillkapsariis kukeseenemöginaga. Hirmus hea.
Kuna lillkapsast sai palju ja külmikus seisis poolik pakk riivitud suitsujuustu, katsetasin nende kokkuküpsetamist. Segasin pool lillkapsast ja umbes kolmandiku paki riivitud suitsujuustu (sellisel kujul müüaksegi, väga mugav) omavahel kokku, laotasin pannile ja küpsetasin 200 kraadiga 20 minutit.
Üsna paksu kihi panin pannile, välja tuli selline.
Päris maitsev leiutis, kõlbab ka täitsa niisama süüa. Aga võib ka näiteks kukeseeni peale panna või siis küpsekana, mis mul varsti ahjust tuleb 🙂