Trikid lillkapsariisiga

Lillkapsariis on meil tavaliselt suvine toit, siis teeme sellega igasugu salateid. Täna oli mul isu kukeseente järele, tegin neist majoneesi, natukese hapukoore, rohelise sibula ja küüslauguga paksu kastme (mis näeb välja ka rohkem salati moodi). Kukeseeni praen alati võiga, siis on maailmahead. Lasin lillkapsaõisikud köögikombainis peeneteraliseks ja oligi mul selline õhtusöök, et lillkapsariis kukeseenemöginaga. Hirmus hea.

Kuna lillkapsast sai palju ja külmikus seisis poolik pakk riivitud suitsujuustu, katsetasin nende kokkuküpsetamist. Segasin pool lillkapsast ja umbes kolmandiku paki riivitud suitsujuustu (sellisel kujul müüaksegi, väga mugav) omavahel kokku, laotasin pannile ja küpsetasin 200 kraadiga 20 minutit.

DSC_0398 Üsna paksu kihi panin pannile, välja tuli selline.

DSC_0399 Päris maitsev leiutis, kõlbab ka täitsa niisama süüa. Aga võib ka näiteks kukeseeni peale panna või siis küpsekana, mis mul varsti ahjust tuleb 🙂

Leave a Reply