Lihtne rukkileib

DSC_0386

60 g rukkilinnasejahu
30 g pofiberit
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl pansoola
100 g võid
5 muna
seemneid toreduse pärast
Kui soovid magusat leiba, siis lisa steviat või erütritooli.

Sulata või, sega kuivad ained omavahel ja vahusta munad. Keera kõik kokku, lase taignal 5-10 minutit seista ja küpseta 180 kraadiga 30 minutit.

Päts leiba kaalub umbes 400 grammi, sellest saab umbkaudu 15 viilu ja ühes viilus leivas on süsivesikuid nats alla 3,3 grammi, seda on 4 – 5 korda vähem kui tavalises mustas leivas, mille ostad poest.

2 Responses to “Lihtne rukkileib”

  1. Ingrid ütleb:

    Kas seda pofiberit saaks millegagi asendada? Näiteks psylliumiga? Meil pole seda kuskilt vôtta nimelt…

  2. ylle ütleb:

    Seda peab katsetama. Olen pofiberit edukalt psülliumiga asendanud kuklites ja saias, aga leiva sees vist polegi proovinud. Kujutan ette, et kui psülliumiga teha, siis seda kulub vähem, sest minu teada see paisub rohkem. Erinevalt pofiberist on psülliumil ka mingi maitse, ma ei tea, mismoodi see leiva sees tundub.

Leave a Reply