Archive for juuli, 2015

My first zoodles

Neljapäev, juuli 30th, 2015

DSC_0082 Äge, onju? Sain viimaks kätte oma kauaoodatud sünnipäevakingi. Esimesed zoodles´id on ka tehtud ja ongi see täpselt nii vinge vänta nagu lugenud olen. Väikese suvikõrvitsa võtsin oma peenrast, neid noori pehmeid vilju on eriti lihtne spagettideks vändata. Zoodles saab söömiseks küpseks sedasi, et tuleb neile keev vesi peale valada ja lasta sedasi paar minutit seista, siis natuke soola ka ja ongi olemas.

Kuna Amazon seda aparaati Eestisse ei saada, siis minu oma on tellitud ebay-st. Lihtsa plastmassjubina kohta ausalt üteldes päris kallis, aga loodetavasti tasub see ost kuhjaga ära.

Kaitstud: Kodurahu huvides

Kolmapäev, juuli 29th, 2015

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool:

Kuidas pildistada pasteeti?

Teisipäev, juuli 28th, 2015

DSC_0079 Tõesti-tõesti, kuidas pildistada pasteeti ühel tööpäeva õhtul, kui oled niigi et väsinud ja tegemist on palju. Õige vastus on, et nutitelefoniga. Mu nuppudega Nokia ütles lõplikult üles, polnud tast erilist kasu, sest rohkem aega otsustas see olla välja lülitatud kui töös, sellepärast olin sunnitud võtma uue telefoni. Ostma ei pidanud, sest mehe ja lapse vana nutikas seisis niisama. Tere tulemast kaasaega, naine!

Aga pasteet tuli jube hea, kohe nii njämma, et pistsin seda otse kausist supilusikaga. Hoogsa maiustamise tulemusena kujuneski sellest mu õhtusöök, sest kõht läks ootamatult täis.

Pasteet on ühest pakist broilerimaksast (mul oli 732 g see), 200 g võist, paarist väikesest värskest sibulast ja suurest küüslauguküünest, soola ja musta terapipart maitseks. Praadisin maksatükid pannil või sees küpseks, aga mitte pruuniks, maitsestasin pipra ja soolaga, poole praadimise pealt lisasin peeneks hakitud küüslaugu. Või sulatasin mikrolaineahjus. Lasin kõik jämeda kraami läbi klassikalise vanakooli hakklihamasina, kõigepealt sibulad ja siis maksa. Kogu kupatuse segasin kokku ja oi kui hea sai! Sööme pasteeti seemnekrõbekate peal.

Nii lihtsat sööki võiks ju ometigi tihemini teha.

Kaitstud: Veits läks nässu

Pühapäev, juuli 26th, 2015

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool:

Kaitstud: Puhkame veel

Reede, juuli 24th, 2015

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool:

Kaitstud: Puhkame

Reede, juuli 24th, 2015

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool:

Kaitstud: Ma läksin vist puhkusele

Reede, juuli 17th, 2015

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool:

Kaitstud: Kuldmedal, puugitest ja koeraelu

Kolmapäev, juuli 15th, 2015

See objekt on parooliga kaitstud. Vaatamiseks sisesta enda parool:

Kuningas siin ei käi…

Pühapäev, juuli 12th, 2015

…aga kui tuleb, siis tulgu 😀

DCIM101GOPRO

P.S. GoPro moonutab, tegelt pole miskit kõverat seni kuni mõni kempsu kasutaja pole üleliia “alkofooli” tarvitanud. Kõverus on vaataja silmades 🙂

Njämma köögiviljaleiutis

Neljapäev, juuli 9th, 2015

Tegin üle hulga aja miskit sööki juurikatest. Me siin muidu eelistame maapealseid köögivilju, aga vahel tuleb isu veidi kõvema söögi järele, mis oleks ilus värviline. Liiati kui laps meil osasid kapsalisi üldse suu sisse ei võta enam, näiteks lillkapsas ja brokkoli on juba ammu out. Süsivesikuid on tänases söögis mu jaoks liiga palju ja ma kohe sellest ka süües saan aru, sest jube raske on söömist lõpetada 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Tegin sööki suures keraamilises ahjupotis, meil selline klaaskaanega on. Lõikasin ribadeks 5 porgandit ja ühe hirmsuure juurselleri pooliku, lõikasin suurteks tükkideks ühe punase ja ühe kollase paprika, pruunistasin pannil 600 g seguhakkliha (50 siga ja 50 veist) koos ühe suure sibula ja kolme küüslauguküünega, soola-pipart ka panin. Osa juurikatest ladusin poti põhja väheste võitükkide peale, siis laotasin hakkliha nende peale laiali ja osa köögiviljaribasid, peamiselt juurseller, läks ühtlase kihina hakkliha peale. Valasin kõik kraami enne ahju panemist üle hapukoore-majoneesi-vahukooreseguga (250 ml hapukoort, 4 spl Hellmansi majoneesi ja väga väike törts vahukoort, et oleks vedelam valada, 1 tl soola läks ka selle segu sisse). Köögiviljavorm küpses ahjus 225 kraadiga 1 tund kaane all, siis võtsin kaane ära ja hoidsin veel 10 minutit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Maitea, miks see pilt roheline jäi, see muidu peab olema vaade potti, kust pool sööki on juba vuuki pandud. Tahtsin lihtsalt paigutust esitleda. Hapukooresegu jäi mõnusa paksu kihina köögiviljade peale, aga taldrikusse tõstes muidugi läks kõik segamini ja küpsemise ajal olid maitsed “ülemiselt korruselt” kenasti poti põhjani imbunud.

Jälle üks liiga hea söök mu meelest.