Liigud

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Selline tort, ei saanud enne kaamerat käima kui juba pool söödud oli. Põhi on 5 muna, 5 dl mandlijahu, 2 spl toorkakaod, 2 dl erütritooli, 1,5 tl küpsetuspulbrit, 100 g võid ja 1 spl psülliumit. 30 minutit küpses 180 kraadiga, hommikul kiirustades tegin enne tööle minekut. Ma jõudsin krõbeleiba küpsetada ka ühe pannitäie. Sorry, et erütritool tordipõhjas hamba all krõbises, no polnud mahti hommikul seda korralikult segada-vahustada. Käras küll. Värsked maasikad ostsime Selverist, päris õige lõhnaga ja täiesti õige maitsega, uskumatu, keset talve niisuke mittebutafoorialik mari.

Mrt pidi oma uue auto kätte saama 3. märtsil, aga juhtus nii, et sai juba 11. veebruaril ehk siis täna. Täitsa ilus ja mugav asi on. Maitea, mul ikka nagu deja vu on selle asjaga, et kõik on juba varem korduvalt olnud. See naljakas tunne, et mis mõttes me istume nüüd siin salongis täiesti uude võõrasse autosse ja sõidame lihtsalt minema? Kas nad andsid meile selle auto? Nüüd lihtsalt sõidamegi sellega koju ja ongi nagu peaaegu meie oma? Ehh, muidugi on see masin liisingu oma veel päris pikka aega, aga teate, õudselt mõnus on pruukida sellist autot, mida mitte keegi teine varem pole torkind.

Ma arvan, ta nimi on Bing, sest numbritähed on BNG. Hea lihtne number on.

See on üks tavaline keskklassi auto, Toyota Avensis, igasugu mõnusate lisadega nagu püsikiirusehoidik ja kojameeste soojendus (mida me ei tellinud) ja mootori eelsoojendus või mis ta nimi on ja handsfree telefonile ja mõnus suur ekraan, kust saab jälgida, kellele parajasti otsa tagurdad. Igasugu sellised asjad. Nii suve- kui talverehvid on valuvelgedel, mis oli üllatus, sest suvekad justnagu ei pidanud olema. Istmesoojendused, millest mina üldse ei hooli, on tal ka olemas ja… jube ilus värv! Värv on dark steel, mis pimedas paistab must, salongis tundus tumesinine, aga päevavalges on pigem rohekashall. Täiesti segane värv, mis üllatab eri nurkade alt ja nõuab, et auto oleks pestud. Passis on värv kirjas tumehallina.

Sellepärast meil siin kodus olid õhtul väikesed liigud tordi ja juustu ja vorstikestega ja šampaga ja konjakiga ja hea veiniga. Maitea kas nägin õigesti, aga mulle tundus, et mu mees käis korra õues autole šampat pakkumas… Nagu mingi segane meremees. Ju tal mingi teema on ikka selle asjaga.

3 kommentaari to “Liigud”

  1. Maire ütleb:

    Kuule jõle mõnus ju! Mul tuli seda lugedes hull Avensise isu peale – no ei ole paremat autot kui üks uus Avensis! RAV4 eelis on ainult neljarattavedu ja et saab iga ilmaga ja igal maastikul paremini sõita, aga sõidumugavus on Avensisel ikka kordades parem. Samas meil siin õuepeal igasugu künkaid ja muhke, nii et Avensis oleks meile nagunii liiga madal olnud – tõmbasin siin ju ükskord tagurdades isegi stange lahti. Aga kunagi kui pensionär olen, võib-olla pöördun Avensise juurde tagasi, sest no nii hea auto on, ausalt! 🙂

  2. ylle ütleb:

    Mrt on ka megarahul. Neljarattavedu tal küll pole, aga veojõukontroll on ja muidu igatepidi hea stabiilne pill tundub olevat. Ta praegu kõige rohkem kaifib telefoni handsfreed, sest suure osa päevast sõidab ühelt objektilt teisele ja kliendid helistavad ju vahet pidamata. Uskumatult hea helikvaliteediga on see handsfree.

  3. Maire ütleb:

    Ma ka kaifin seda telefoni kõige rohkem – et saab rooli peal olevast nupust vastu võtta ja kõne lõpetada – see on jube hea. Ja see tagurdamise kaamera on teine kaif mu meelest 🙂

Leave a Reply