Puhkuse- ja reisijuttu

Kõik mu nüüdseaja postitused algavad tõdemusega, et blogida ei viitsi või pole aega või pole tahtmist. Sündmusi jookseb peale ka sellise hooga, et vaevu jõuan pildid arvutisse salvestada. Juulis oleme üle keskmise palju ringi uhanud kolmepäevaste sutsakatega – saarele, Riiga, Stocki ja jälle saarele. Sünnipäeva pidamine lükkus edasi, sest lapsed kutsusid meid Rootsi kruiisile ja vist esimest korda elus tervitasin uut eluaastat Läänemerel.

Reisida julgeme, sest oleme vaktsineeritud, siiski ajab jubedalt närvi, et piiridel puudub igasugune kontroll ja laeval pannakse ohjeldamatult pidu suurtes rahvamassides. Maske kannavad ainult teenindajad. Meil olid EL vaktsineerimistõendid kaasas nii Lätis kui Rootsis, aga need ei huvitanud mitte kedagi. Vabalt saavad riiki sisse ja riigist välja igasugused tondid, ole sa terve või tõbine, vahet pole. Niisuguse korralageduse nägemine võtab reisimise isu ära. Lätis oli vähemalt maskide kandmine kohustuslik ja seda nõuet väga hoolega järgiti, Rootsis mingeid piiranguid ei olnud ja vaid üksikuid maskis inimesi nägime. Suvine Stockholm on nagu alati rahvarohke ja massidega kokkupuuteid saime vältida ainult nii, et metrood ei kasutanud ja käisime jala terve aeg.

Laevas oli muidugi palju tuttavaid nii reisijate kui personali hulgas, mitut endist kolleegi nägin. Ausalt öeldes imestan, et see firma üldse veel elus on, sest laevad seisid pikalt. Kokkuhoidu on näha mitmel pool, personali pole laevas vist iialgi nii vähe olnud ja rootsi laua toiduvalik oli küll suur, aga üldse mitte hea. Edasiminek on see, et nüüd saab ka Rootsi liinil toidu juurde jooke kraanist lasta. Arutlesime, et seda oleks võinud nad teha juba varem, sest ilmselgelt on firmale odavam pakkuda paketi hinna sees piiramatult veini selle asemel, et palgata mitu teenindajat.

Stardime
Üks õhtusöök
Hommikusöögilauas
Proua sai omale uued prillid
Mehel oli vaja keset kruiisi väheke tööd teha
Üle 23 tuhande sammu, mõnus spordipäev
Ilm oli imeline, nautisime õhtut skääride vahel

Täitsa tore oli üle hulga aja Stockis käia, veits nagu nostalgialaks. Samas ma iga kord sinna kruiisile minnes mõtlen, et järgmisel korral jääme hotelli. Nüüdsel ajal on hotelli jäämisega see jama, et tuleb võtta kaks ööd, sest laevad iga päev ei käi. Aga kokku neli ööd ei tahaks kodust ära olla. Kolmepäevased tripid on täpselt parajad. Nüüd juba tunnen, et aitab küll, reisimise norm on selleks suveks täis, tahaks rahulikult kodus olla.

Leave a Reply