Kuidas tappa diabeetikut

Sain enda valdusse portsu reklaamtrükiseid, mis on saadaval perearstikeskustes diabeetikutele jagamiseks (toitumissoovitused). Lisaks sellele, et kõigi toidugruppide kogused on ette nähtud üüratud ja rasva lubatakse kasutada ainult erilistel puhkudel, on süsivesikute osa ühes brožüüris leebelt väljendudes kriminaalne:

DSC_0202

Põgus pilk ükskõik millisesse trükisesse reedab selle väljaandja – kõik on ravimifirmad või meditsiinitoodete pakkujad (glükomeetrid ja testribad jmt). Sest kui diabeetik sööb ennast terveks, vähenevad kasumid, eks ole. Et töö otsa ei lõpeks…

EDIT: Selgituseks, et kui süüa päevas 3 portsu leiba, kolm portsu popcorni ja 3 portsu makarone (mis on tassitäis), annab see 340 grammi süsivesikuid, mis on rohkem kui üks tavaline terve inimene võiks üldse päevas tarbida.Aga süsivesikuid saab ju ka piimatoodetest ja köögiviljast, kust tulevad peamised mineraalained ja vitamiinid, mistap neid söömata jätta ei või. Nii suure koguse süsivesikuid suudab ära põletada ainult lihaseline sportlane, kes intensiivselt treenib. Ja see on kokku ainult 9 portsu! Bukletikeses lubatakse süüa kuni 11 portsu päevas! See soovitus ei klapi kokku isegi mitte riiklike toitumissoovitustega, mis ka mõeldud keskmisele tervele kodanikule (300 g süsikaid päevas), rääkimata sellest, et diabeetik ei tohiks grammigi tarbida nii kõrge glükeemilise indeksiga toitu nagu popcorn või mistahes valgest jahust tooted.

3 kommentaari to “Kuidas tappa diabeetikut”

  1. Maire ütleb:

    Kuni 11 viilu leiba päevas!? Appi! Vot sellest sa peaksid nüüd kirjutama mingis suuremas lehes, päriselt ka. Ja ära poe selle taha, et sa pole pädev – endal sul on kõik materjalid käeulatuses, mis su artiklit toetaksid. Nii, et jamade avalikustamine alaku nüüd!

  2. Maire ütleb:

    ahjaa, ja artikli pealkirjaks panegi seesama, mis sellel postitusel – hullult hea pealkiri oleks 🙂

  3. ylle ütleb:

    Ükspäev kirjutan, praegu pole aega. Pole mõtet kirjutada ainult ühest linnast leitud trükiste najal, pean neid üle Eesti kokku korjama, et teemast oleks põhjalik ülevaade.

Leave a Reply