Nad on päriselt olemas

Kohtusin täna vandenõuteoreetikuga. Olen küll lugenud, et on mingid inimesed, kes eitavad koroonaviiruse olemasolu ja levitavad igasugu udujutte sel teemal, aga olen ikka mõelnud, et lolle on igal pool ja õnneks on nad vähemuses. Et mina neid ei tunne ja… Täna paraku seisis üks selline mul leti ees, täitsa viisakas keskealine naine, korraliku haridusega, ettevõtja ja muidu tubli inimene. Seisis seal ja rääkis mulle imelugusid. Näiteks sellest, et koroona ei ole mingi teistmoodi haigus kui tavaline gripp ja paanika selle ümber on kunstlikult üles puhutud. Kui ta sinnani jõudis, et koroonasse pole keegi surnud, siis ütlesin, et minul on juba mitu tuttavat sellesse surnud ja olin imestunud, et ta ei hakanudki vastu vaidlema. Lisaks väitis ta, et covidi vastu vaktsineerimise mõte on levitada sedavõrd palju tüsistusi, et Eesti rahva arvu vähendada 25%. Küsisin viimaks, et kust sa võtad kõik need jutud ja siis ta soovitas mul guugeldada, et on olemas vastavad lehed. Pobisesin midagi, et olen teaduseusku, aga eks teadus ka muutub kogu aeg ja muidugi võib juhtuda, et tänasel vaktsiinil on pikemas perspektiivis mingi negatiivne mõju, sest pole jõutud uurida ju. Üritasin juttu mujale viia, et ei tekiks ebamugavat olukorda, kus ma pean inimesele ütlema, et kuule, sa oled ikka täitsa lollakas, ise samal ajal teen talle arvet ja tahan, et ta mulle raha maksaks. No ei saa ma klienti paika panna sedasi. Aga oleks tahtnud küll.

Leave a Reply