100 g rukkikliisid (3 dl)
100 g rukkilinnasejahu
1 dl pofiberit
1 tl soodat
2 dl linaseemneid
2 dl kõrvitsaseemneid
5 muna
1 dl hapukoort
2 spl erütritooli (võib ära jätta)
Mikserdasin vedela kraami kokku ja segasin jahud-seemned hulka. Enne ahju panemist lasin taignal veidi seista. Küpses 180 kraadiga 1 tund.
Üritasin Fazeri musta leiba teha, ehhee. Sellepärast segasin taignasse ka magustajat ja peab ütlema, et jäljendamine õnnestus päris hästi. Olen ammugi igatsenud rukkilinnaste maitset, mis on see õige musta leiva mekk ja seda siit leivast nüüd saab. Imenduvaid süsivesikuid on terve pätsi peale umbes 130 grammi, ühes paksus viilus natuke alla 10 grammi.
See leib sisaldab nii gluteeni kui tärklist, aga väga väikeses koguses siiski. Paar viilu päevas võin ehk isegi süüa 🙂
EDIT: KUI SOODA EI MAITSE (mulle ei maitse), siis tee nii:
5 muna
2 dl Türgi jogurtit
0,5 tl jodeeritud soola
2 dl rukkikliisid
1 dl rukkilinnasejahu
1 dl pofiberit
2 dl linaseemneid
1 dl kõrvitsaseemneid
1 dl päevalilleseemneid
180-kraadises ahjus küpseb 1 tund.
Vot see on alles hea must leib 🙂
Terves leivapätsis on süsivesikuid kokku umbes 110 grammi.