Rikastasin oma šokolaadikooki pehme glasuuriga, väga palju annab see juurde. Kasutasin sama vana šokolaadikoogi retsepti, mis vist üsna samasugusena novembrikuu Oma Maitses ära trükiti. Pehme katte mõtte sain ühe rootslase blogist.
Šokolaadiglasuuriks läheb vaja 200 ml vahukoort, 200 g tumedat (vähemalt 70% kakaod) šokolaadi ja natuke vanilli. Ajasin koore pliidil kuumaks, samal ajal sulatasin šokolaaditükid mikroahjus ja segasin siis tuliselt kõik kokku. Valasin segu koogile kui see veel vormis oli ja panin külma tahenema.
Lisavalguseta pildistamisega on nagu on, toonid muutuvad, aga kook on ikka sama. Eriliselt njämma.
Mäletad, kui lapsed olime, siis sina armastasid pruuni jäätist ja mina valget? Nüüd tundub, et kookidega sama lugu – mind üldse igasugu pruunid ei isuta, aga vot mingit valget, kus vahukoor ja maasikad vahel, sööks iga kell 🙂
Eile seda šokolaadikooki süües just mõtlesin lapsepõlve jäätise peale, sest suussulav šokolaad meenutas seda. Valge jäätis ajas mul südame pahaks, ainult Eskimo tundus söödav, sest sellel oli šokolaad ümber 🙂
Hurmava glasuuriga šokolaadikoogiga on ainult see probleem, et lööb mul veresuhkru üles. Eile sõin kaks väikest tükki kooki, teise tüki peale õhtusööki ja sain sellest hommikuse veresuhkru 6,2 mmol/l, 13 tundi oli söögist möödas kusjuures. Ega see õnneks mingi igapäevane söök ei ole ka.
Oeh, ei tohi inimesi niiviisi hullutada siin! Ma tahan nüüd ka kooki!
See kook on täielik hukatus, pehme šokolaadivaap on kohe nii hea et… Pean võtma vastu otsuse küpsetada seda ainult pidupäevadel, muidu läheb käest ära 🙂