Rukkikliileivakesed

Ei jõudnud oodata, millal see “ükspäev” saabub ja proovisin kliidega leiva ka kohe ära. Ei saa see naine täna köögist minema, mis parata.

RUKKIKLIILEIVAKESED

8 dl rukkikliisid
2 muna
3 spl hapukoort
3 dl sooja vett
0,5 tl soola

Ahi 220 kraadi ja 25 minutit küpseb.

DSC_0083 Enne ahju lükkamist.

DSC_0086 Valmis. Panin kliisid üsna palju, sellepärast jäid parajalt paksud. Mune panin kaks sellepärast, et mingit jahu siin sees liimimas ei ole.

Süsivesikuid on ühes leivaruudus 1,5 grammi. Mingit magusust tunda ei ole, mälu palju tahad. See näitab leivakeste suht tärklisevaba olekut ja järelikult ei saa me kered sellest ka glükoosilaksu. Laps maitses ja kiitis needki heaks, järelikult võib edaspidi kõik jahud ära jätta.

Munaga küpsetistel on see puudus, et ega nad kaua ei seisa. Õnneks on leivakesed siiski üsna õhukesed ja lootus on, et pigem hakkavad kuivama kui lähevad pahaks. Aga ju me ikka enne ära sööme kui nad üldse kuhugi minema jõuavad hakata 🙂

Leave a Reply