Ahjutursk, magustoit ja zuudlid punases kastmes

Vaatasin, et olen mõned söögid üles pildistanud, patt oleks neid ainult endale hoida.

DSC_0013 Küüslaugune ahjutursk suitsujuustuga. Suitsujuustu asemel oleks pidanud kasutama mingit muud rasvasemat juustu, sest suitsujuust kuivab sedasi toidu peal liiga palju ära. Mehele siiski väga maitses, järelikult kärab küll. Panin tursafileed ahjuvormi, peale natuke soola, riivisin fileede peale küüslauku, puistasin üle riivitud suitsujuustuga ja mõned võitükid ladusin ka veel maitseks peale. Küpses (vist) 220-kraadises ahjus 25 või 30 minutit.

DSC_0019 Sellise kena õhtusöögi sain ahjutursast.

Üks teine päev võtsin ette ja katsetasin purukoogi küpsetamist väikestes vormides, sest tegelikult on see ikkagi rohkem üks pehme magustoit ja mu meelest sedasi vormi seest süües palju ilusam. Retsepti leiab siit paar postitust tagasi, ma ainult seda muutsin, et kogused on vähendatud umbes kolmandiku võrra.

DSC_0021 Külmikust haarasin suvalisi marju, tühjendasin poolikuks söödud pohla- ja mustikapakid pluss üks väike karp metsmaasikaid.

DSC_0024 Küpsetasin täpselt retsepti järgi nagu suurt kookigi. Mul on kalduvus unustada taignatesse magustajat lisada, seekord tuli mulle Bakery+ meelde alles siis kui hakkasin vorme ahju lükkama. Pudistasin siis niisama suvaliselt näpuotsaga magustajat vormidesse lootuses, et või selle endasse imeb, hästi vähe panin seda. Mulle endale sobiks dessert üldse ilma mingi magusa asjata, sest mandli- ja kookosjahud on niigi magusad mu meelest ja kui veel erütritooliga magustatud vahukoor ka peale panna, pole taignasse üldse midagi lisaks vaja.

EDIT: Unustasin, et panin ju seekord purutaignasse paar peotäit kookoshelbeid ka. Lihtsalt sellepärast, et või oli hirmus vedel ja soojas köögis tainas ei tahtnud hästi puruks muutuda, polnud aega külmikus hoida seda.

DSC_0031 Eile väntasin õhtusöögiks kolm kleenukest suvikõrvitsat.

DSC_0032 Mõni minut kuumas vees seisnud, külma veega karastatud ja veest tühjaks nõrutatud zuudlid praadisin kõrgel kuumusel searasva sees. Searasva tekitasime endale paar päeva tagasi ahjuribi küpsetades ja see on eriti hea maitsega. Kastme tegin hakklihast, šampinjonidest, natukesest küüslaugust ja Pomito pitsa & pasta kastmest.

DSC_0035 Sedasi segasin taldrikus kokku. Zuudlid tulid seekord eriti head krõmpsud ega lagunenud üldse laiali ka segades. Laps tuli minuga õhtust sööma ainult seltskonna pärast, sest tal kõht tühi polnud. Poole söömise pealt mehike mühises, et s*taks hea söök on ja võttis veel teise portsu ka lisaks. Kui imestasin, et sul polnud ju kõht tühi, teatas tüüp, et peab veel sööma lihtsalt sellepärast, et nii kuradi hea on. Vot siis, mida üks teismeline köögiviljasöögist arvab 🙂

Aga täna hommikul tegin metsas hantlitega jooksu ehk et krabasin tagasiteel raja äärest kaasa portsu haavapuravikke. Peab hakkama jälle väikseid kilekotte hommikvõimlemisele kaasa võtma, mis parata 🙂

DSC_0040

Leave a Reply