Toorkakaoga šokolaadikook

Katsetasin eile teistmoodi šokolaadikooki. Mu jaoks Kalevi köögišokolaadiga tehtud kook on liiga magus ja süsivesikuid on selles ka ülearu. Tegin siis sellise, kus šokolaaditahvli asemel kasutasin orgaanilist toorkakaod. Väga hea sai, ainult et kakaoga ei peaks vist nii palju priiskama, kook võiks vähem mõru olla.

Šokolaadikook:

4 muna
5 spl erütritooli (või samas magususes steviat)
200 g võid
4 spl toorkakaopulbrit (järgmine kord katsetan 3 spl-ga või isegi 2-ga)
1 dl kookos- või mandlijahu
1 dl pofiberit
1 tl soodat

Sulata, vahusta, sega, küpseb 180-kraadises ahjus 25 minutit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Eriti sobilik söömiseks maasikate ja vahukoorega. Mulle meeldis niisama ka vahukoorekohvi kõrvale.

EDIT: Muutin retsepti nii, et toorkakaod on 3 spl ja erütritooli lausa 7 spl ja sedasi on maitse tasakaalus, ei ole liiga mõru. Väga hää sai.

Leave a Reply