Veel leiba

Leivateo katsetused jätkuvad ja isegi õnnestuvad. Muutsin retsepti nii, et panin 1 tl soola asemel 1,5 tl pätsi kohta ja kõik jogurt oli seekord tavaline Tere maitsestamata jogurt, mis on türgi ja kreeka jogurtist vedelam ja hapum. Maitsesin tainast, see nagu päris hapu leiva tainas tundus. Küpsetuspulbrit panin ka vähem, täiesti piisab 2 tl. Seekord panin taignasse natuke seesamiseemneid ka (linaseemned unustasin ära ja nii ongi maitsvam).

No ja tere tore, soola sai nats liiga palju. 1 tl oli vähe ja 1,5 on liiga palju. Õudselt peenike töö see leiva küpsetamine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Soetasime eile endale silikoonvormid, et saaks mitu leiba korraga teha. Muudetud taigen kerkis väga hästi, päris imestasin kohe, trügis vormi sees nii laiusesse kui kõrgusesse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Väga hõrk jäi, siuke õhuline ja… kui seda soola aint nii palju ei oleks.

Laps kiitis, et väga hea on.

Hea, et meil jälle leib majas on 🙂

EDIT: Tähtis toiduinfo: üks päts leiba kaalub 800 grammi ja sellest saab umbes täpselt 20 viilu lõigata, mis teeb ühe viilu kaaluks keskmiselt 40 grammi. Süsivesikuid on terves pätsis kokku umbes 95 grammi, no ütleme, et 100 ja kui selle 20 viilu peale ära jagan, saan umbes 5 grammi süsikaid ühe viilu kohta. Pole ju paha, onju? Kilokaloritest vaikib ajalugu, sest need meid ei huvita 🙂

Leave a Reply