Avokaado-maasikavaht

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Üks avokaado, kaks peotäit külmutatud metsmaasikaid, törtsuke vahukoort ja kolmveerand spl erütritooli. Uhasin kõik kokku üheks vahuks blenderis. Ma ei tea, kas on veel mõni parem aparaat, millega püreestada, igatahes oli mul väga kahju, et seda kallist kraami nii raske blenderi põhjast tiiviku alt kätte saada oli. Võibolla oleks pidanud vahukoort rohkem panema, et segu lobedamalt kannust välja voolaks?

Õudselt hea magustoit. Mul ainult üks avokaado oli, sellepärast pidime selle väikese koguse siin pildil kolme peale ära jagama. Ruth ja Marili said ka maitsta. Kusjuures uskuge või mitte, kui on nii rammus magustoit nagu see siin, siis piisabki kolmandikust siinsest portsust, väikese lusikaga nautides täiesti aitab õhtusöögi lõpetuseks. Irmus ea 🙂

P.S. Kas teadsid, et avokaado on küps siis kui varrenupu alt on kollane? Ma mõnikord eemaldan poes neid nuppe poolelt hunnikult ja jätan ikkagi ostmata, sest ühtegi küpset ei leia. Ükspäev ostsin Selverist sellegipoolest, ei olnud kollane varrenupu alt ja see rändas meil prügikasti, sest polnud söögikõlbulik, täiesti kibe ja kõva oli.

11 kommentaari to “Avokaado-maasikavaht”

  1. Maire ütleb:

    Mina raputan avokaadot poes kõrva juures – kui kivi sees loksub, siis on valmis. Täna ostsin Selverist 4 avokaadot ja neid ma isegi ei loksutanud, sest praegu on seal jube head müügil. Poes katsudes on kõvad, aga kui seisavad mõne päeva soojas toas, siis lähevad kiiresti pehmeks. Eelmisel nädalal ostsin ainult paar tükki ja pärast kirusin, et nii vähe. Ma olen vaadanud, et sõltub partiist – kord on head ja kord jälle liiga toored või liiga valmis. Aga toored järelküpsevad alati toatemperatuuril. Ostsime täna just maasikaid ja vahukoort ka – peaks ka proovima seda asja. Aga magusaineid me üldse ei kasuta, maasikas niigi magus ja vahukoor tundub ju ka täitsa magusa maitsega kui oled juba vana lchf-ikas 😀

  2. ylle ütleb:

    Ma arvan, et vabalt võib ilma magustajata teha, kui maasikad sees on, maitse on niigi suurepärane.
    Olen kuulnud, et mõned järelküpsetavad avokaadosid praeahjus väikesel kuumusel, aga see tundub mulle nagu natuke liiga meeleheitlik. Neid kollaste otstega isendeid leian poest harva ja sellepärast ostan ka avokaadosid päris harva.

  3. annika ütleb:

    üks kindel koht, kust pea alati saab tumelilla krobelise koorega täiesti küpseid avokaadosid, on Rimi. Müüakse kuue kaupa võrgus. See on mingi hoopis teine sort kui rohelised sileda läikiva koorega. Viimati, see oli üleeile, ostsin neid isegi mini Rimist, v-o on ka Säästumarketis..ei, seal ma tegelt selliseid võrgus tumedaid näinud pole.
    Ja seda vahtu ma teeks vist saumikseriga, aga samas siis peab ikka jälle tiiviku alt koukima:)

  4. ylle ütleb:

    Pole neid lilla koorega avokaadosid kunagi ostnud. Rimi meil pole, aga Selveris neid avokaadosid praegu on kahe kaupa pakis. Seekord olid Selveri rohelised avokaadod ka väga head, ostsin täna neid juurde, et suurem hulk vahtu teha.

  5. ylle ütleb:

    Blenderiga on nüüd ühel pool – korraldasin köögis efektse plahvatuse. Puhastame seda nii, et laseme veel seal sees natuke pööritada ja kuna blender rasvane jäi, tegin seda trikki kuuma veega. Liiga kuum oli. Ägedalt lendas paksust klaasist kann kildudeks, nagu peaaegu aeg-luubis lendas kõik laiali. Piinlik üteldagi, aga ma nautisin seda vaatepilti, no vingelt plahvatas 🙂 Jube kahju on ka, see oli nüüd teine blender, mille ära lõhkusin.
    Paistab, et siin majas algab nüüdsest saumikseri periood. Meil, muide, polegi saumikserit kunagi olnud, tuleb osta.

  6. k ütleb:

    Olen kuulnud et paberkotis järelvalmivad/ saavad valmis paari päevaga 🙂

  7. k ütleb:

    Ja säästukas on samad puuvilljad/juurviljad mis Rimiski, sama kett ju 😉

  8. ylle ütleb:

    Rapla säästukas pole neid lillasid avokaadosid küll mitte kunagi näinud.

  9. Maire ütleb:

    Ma panin hommikul ühe avokaado paberkotti ja kui kümne paiku lapikojast saabusin, siis mikserdasin selle maasikatega koos püreeks. Vahukoore vahustasin eraldi ja pärast segasin kõik kokku – hea maasikasupp tuli 🙂 Vaatasin, et kõrrega joomiseks liiga paks, nii et sõin lusikaga, kuigi oli suht vedel ikkagi. Võite lahkesti siin veel retsepte jagada, ega mul omal nüüdsel aal pole aega söögitegemise peale mõeldagi… siis jälle hea siit mõni mõte napsata 😀

  10. ylle ütleb:

    Ostsime eile Rimist lilla koorega avokaadosid, need on tõepoolest head.

  11. ylle ütleb:

    Käisin täna üle hulga aia meie säästukas ja ülla-ülla, nad müüvad neid tumeda koorega avokaadosid, täpselt samad, mis Rimis.

Leave a Reply