Kuna ma eile tegin sellist asja…
… ja selline asi, kui ma seda söön, tekitab mulle kõrvetisi ja üleüldse on valge jahu mu kerele õud ja häving, siis tundsin täna suurt vajadust vedela toidu järele.
Heast kalasupist tundsin puudust.
Ja tegingi. Õudselt, metsikult, kohutavalt, talumatult hea supi tegin.
Siin sees on paar kartulit, paar porgandit, keedumuna, meresool, must pipar, till, enne jõulu ostetud forelli jäänused ja Mrt vabaviskekrevetid. Krevetid on ainult konsistentsi pärast ja sellepärast, et need lihtsalt olid meil kapis ja tuli kuhugi ära sokutada.
Ahh, nii mõnus, et on reede! Võibolla korgin isegi aastavahetuse puhul šampuse lahti. Selle, mille maha magasin 🙂
Ma röstisin just omale kaks viilu Fazer Fresh kaeraleivakest ja panin katteks krevettidest ja avokaadost katte (majoneesiga). Sinu supi vastu muidugi ei saa, aga asi seegi 🙂 Ja selle kõrvale joon pühadest järele jäänud valget veini – peamiselt igavusest, sest täna pole isegi telekast midagi vaadata.
Mrt ka siin just ohkis, et isegi internet on täna nii tühi, et kohe mitte midagi ei ole 🙂
A vot see avokaado on selline frukt, mille söömise mõttest ma pole aru saanud. Ei meeldi see mulle kohe üldse. Meie kaubandusvõrgust ostes on need enamasti ka toored ja vajavad järelküpsetamist. Ma panen parem leiva peale Merevaiku.
Ma pole juba mitu kuud avokaadot ostnud, kirjutasin isegi kaebuse nende kohta Selverisse – siin müüdi pikka aega mingeid pruune, mis olid seest täiesti plögad. Millalgi hiljem lugesin Postimehest, et terve Eesti neid täis ja keegi oli isegi tarbijakaitsesse kaevanud. Nüüd esmaspäeval käisime Rimis ja sealt leidsin üle pika aja need õiged – rohelised ja mitte päris kõvad. Ja oi kui head on! Niuksed pehmed ja pähkli maitsega. Aga jah – see on suht juhus kui ei ole liiga kõvad või liiga pehmed, eriti sageli seda ei juhtu siin Eestis.
Head uut aastat!!! Ülle, nüüd saab ainult paremaks minna!
Sellesse kringlisse ja supisse lööks küll kohe hambad sisse:) Võtan ka kalasupi keetmise lähipäevil ette, juba pikalt haun plaani.
Kuna meil laps avokaadohull (tema keeli kaadu), siis käin suht tihti avokaadojahil – seni on õnnestunud imehäid saada Rimist, Comarketist ja vahel harva ka Selverist. Lõikan tükkideks ja peale sidrunipipart ja natuke oliiviõli voi purustan kahvliga, sekka sidrunipipart, sidrunimahla ja oliiviõli – saab mõnusa sepikukatte:)
Soovitan katsetada, usun, et hakkab meeldima!
Head uut aastat, Annika & Co!