Maitse asi

Ma kohe ei saa jätta siia oma hämmingut kirja panemata. Kuidas saab olla nii, et filmi “Viiskümmend halli varjundit” näidatakse Tallinna suurimas kinos päeva jooksul 14 seanssi (14 korda päevas!!!!) ja filmi “Veelausuja” kas ühel seansil või mõni päev üldse mitte!? Jahime “Veelausujat” juba teist nädalat, no ei ole seda ühelgi mõistlikul kellaajal, kes siis keset tööpäeva kinno minna saab? Või õhtul kell 22:10? Ma sel ajal tahaks juba voodisse kobida, mitte kinos haigutades seansi algust oodata.

Ausõna, aru ma ei saa, mis toimub. Eelmisel nädalal olid kõik need halli varjundi seansid ka suures osas välja müüdud. Miks inimesed seda vaatavad? Et tahaks seksi näha nagu või?

Olen toda halli varjundi raamatut lugenud, mulle see ei meeldinud üldse. Mu meelest see raamat on halvasti kirjutatud ja lihtsalt jälk, mingiks ilukirjandusteoseks on seda palju pidada. Isiklikult mulle mõjus see raamat masendavalt, hälbinud inimsuhted tekitasid väga halva tunde ja vist mingi paarkümmend lehekülge raamatu lõpust jätsingi sellepärast lugemata.

Mul ei ole seksist lugemise vastu mitte midagi ja mingi sadomaso kirjeldus mind ei heiduta, aga no see raamat… see on sügavalt depressiivne teos mu meelest. Haiged inimsuhted on seal. Miks inimesed sellist asja veel kinos ka vaadata tahavad?

Hetkel on “Viiekümne halli varjundi” reiting IMDb peal 4.0, vist eestlased on seda tõstmas käinud, sest alles oli 3.6. Sisuliselt olematu reiting, aga Eesti vaataja jookseb tormi.

4 kommentaari to “Maitse asi”

  1. k. ütleb:

    See oli täiesti kohutav raamat (jätsin isegi poole pealt vist pooleli) ja seda oli tegelikult ette näha, et sellest aasta ülehinnatuim halvim film tuleb. Ma alla 7.0 filme ei viitsi muideks vaadatagi 🙂 Minu meelest on see raamat neile, kes pole elu sees seksi näinud, vahet pole kas oled siis hiline pubekas või vanaldane vanatüdruk, sisu sellel eriti pole…

  2. ylle ütleb:

    😀

  3. ritsik ütleb:

    Mul tütar ütles, tema klassiõed (17-18aastased ) on vaimustuses nii raamatust kui filmist. Et parim raamat üldse, mis iial kirjutatud!! Tekib küsimus, mitut raamatut nad peale Pipi Pikksuka veel lugenud on 🙂

  4. ylle ütleb:

    Tõepoolest.

Leave a Reply