Oivikud

Ma ei tea, kuidas see juhtus, aga nüüd on asjalugu selline, et me mõlemad mehega lõpetame ülikooli cum laude. Mrt-l oli kaitsmine täna ja ta kursuselt üldse ainult kaks inimest said lõputöö eest A. Keskmine hinne oli Mrt kursusel mitmel päris kõrge, aga lõputööde hinded tulid enamusel mitte suurepärased. Mrt töö oli märkimisväärselt hästi tehtud, höhö.

Käisime õhtul paari Mrt kursakaaslasega ja ühe ta õppejõuga Dietrichis söömas, pärast promeneerisime mere ääres ja kõige lõpuks istusime meie aias, kus kõik see kamp jõi alkovaba õlut, ainult mina pruukisin veini. Mul oli tore akadeemiline jalutuskäik promenaadil, sest sattusin selle õppejõuga, keda ma varem üldse ei tundnud, kõrvuti kõndima ja juttu jätkus kauemaks. Täitsa tore. Ta on pärit siit me oma tänavalt. Pärast olime meie aias nii kaua kuni üks tüdruk pidi Hiiumaa praamile sõitma. Ei mingit pikka läbu ega öiseid külalisi nagu olime varem arvanud ja plaaninud.

Nüüd kütame ahju ja vaatame, mis vahepeal maailmas toimunud on. Seina taga toimetavad esimesed suvekülalised, sest on veinipäevad ja viimne kui üks vaba ruutmeeter majapidamistest on välja üüritud.

Need kenad noored inimesed, kes meie juures täna olid, on enam-vähem järjest teinud omale nii baka kui rakendusliku kõrghariduse diplomi ja üks veel vahepeale mingi kutseka ka. Üks tüdruk on õppinud järjest 24 aastat ja arvas, et aitab nüüd küll. Siit koolist leiab parimaid elukestva õppe näiteid. Mu oma kursusel on üks minuvanune naine, kes on nõukaajal õppinud keemikuks, hilisemast ajast on tal kolm magistrikava tehtud, millest osadel lõputöö kaitsmata ja ta nüüd juurdleb, et millise magistri peale siinse rakendusliku diplomi saamist ära lõpetaks. Siuksed naljanumbrid.

Ma tean seda tunnet, kui ei raatsi koolis käimist lõpetada. Minu vanuses on see umbes sama tunne nagu imetada oma noorimat last, kelle oled saanud nii hilises eas, et tead, et neid rohkem ei tule. Siis ka ei raatsi lõpetada. Imetamist. Miskid aegkriitilised tegevused teatud vanusest alates.

2 Responses to “Oivikud”

  1. Marge Says:

    Aitah Sulle selle teema uurimise ja promomise eest! Sinu tegevus paastab diabeetikute elusid ja tostab nende elukvaliteeti.
    Ise olen 2. tyypi diabeetik ja kasutan kypsetamisel retsepte veebilehelt diabeetik.ee. Aitah ka nende eest!

  2. yrt Says:

    Marge, sellist kommentaari lugeda on puhas rõõm 🙂

Leave a Reply