Tehtud

Tänasega said mul tehtud kõik selle kooli eksamid, midagi muud peale lõputöö kaitsmiste teha polegi. Muidugi juhul, kui tänase soorituse eest positiivse hinde saan. Olen seda hetke oodanud nagu maiteamida, aga eksam oli kohati nõme ja mingit mõnusat tunnet see sooritus ei jätnud. 40 küsimust ja aega üks tund, pmst terve aeg ainult kirjutasin ja kirjutasin ja kuigi oli avatud materjalidega eksam, siis kuna olin õppinud, ei olnud mul erilist vajadust pabereid lapata. Avatud materjalidega eksamite trikk seisnebki selles, et küsimusi on palju ja aega vähe, pead oskama maha vaatamata vastata, sest muidu ei jõua lihtsalt valmis. Noh, läbi ma vast ikkagi ei kukkunud, aga oma cum laudele tõmbasin ilmselgelt vee peale. A kellele seda kiitust üldse vaja on?

 Hommikul enne eksamile minemist tõmbasin köögipõrandale teise kihi lakki. Mrt ärkas vara, et tööle sõita ja ma ajasin ka ennast kohe üles. Homme hommikul saame siit rahulikult õige ukse kaudu lahkuda, sest põrand on praegugi juba täitsa kuiv. Lakk tegi põrandale mu meelest liiga kollaka tooni, aga võrreldes magamistoaga, kuhu me valget peitsi alla ei pannud, on ikka tunduvalt heledam. Ilus valge laud ju. Nüüd järgmisena tuleb korsten korda teha, veits veel plaate panna, seinad valgeks värvida, osaliselt tapeetida, kapid ehitada… Lagi tuleb ehitada. Valgustid panna. No igasugu asju tuleb teha, aga oleme oma plaanidest ees, sest ega ma tegelikult ei arvanud, et mees seda põrandat enne suve üldse ehitada võtab. Pliit ja kahe auguga kraanikauss on ostetud, nõudepesumasinat esialgu pole ja sellega me ei teagi, mis teeks, et kas ehitada kohe sisse või siiski mitte. Ruumiga on nagu on, st et tegelt pole. Nagu rahagi.

Istun verandaga maja elutoas, aken on lahti ja õues linnud laulavad. Vahepeal nad olid täitsa vakka, sest jube külm oli. Aga nüüd hakkab tasapisi soojaks minema ja kohe laul lahti.

Kummaline on see kooli lõpu olukord. Kogu aeg oli lõpp nii kaugel ja nüüd on äkki kohal. Koolide lõpetamise kevaded on alati kõige ilusamad. Enamasti. Või vähemalt vanasti oli nii. Nüüd ma ei teagi, ju hormoonid tõmbavad pidurit või õieti ikaldus nendega.

One Response to “Tehtud”

  1. Mrt Says:

    No ei ole miskit kosta. Väga kena põrand 😀

Leave a Reply